BejelentésKiss Éva kozmetikus, Ilcsi Szépítő Füvek referenciakozmetikusa az V.- kerületben
Az ápolt, szép bőr minden nő vágya!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


                    Egy kis történelem

Kozmetikáról tulajdonképpen a magasan fejlett szépségkultúrájáról híres ókori Egyiptom óta beszélhetünk. Már jóval a piramisok építése előtt nagy jelentősége volt a sminknek. A fáraók idejében a holtak kozmetikája fejlődött a balzsamozás alkalmazásával. Az egyiptomi ember számára igen fontos volt a testi tiszatság és a higiénia, ismerték a tisztasági előírásokat, gőzmosodákkal rendelkeztek. Gyógynövényeket használtak a száj tisztításához, de nem ismerték a szappant mint mosakodószert. Használtak sminkfelszerelést, fésűt. Cinóberrel és piros okkerrel festették ajkaikat és arcukat, hennával színezték a bőrüket és a hajukat, valamint a kéz- és lábkörmüket. Szemüket zöld malachittal vagy szürke ólomfénnyel festették. Az egyiptomi sírleletek között talált parfümkanalak az illatszerek ismeretéről is tanúskodnak.  

                                          

Maga a kozmetika szó az ógörög igéből származik ( kosméo= díszíteni), ami a test- és szépségápolást jelent, az emberi test szépségének megtartását, megújítását, javítását. Athénben a nők bőrápoló és illatos kenőcsöket használtak és sminkelték magukat. Az előkelő görög nők a szemöldöküket és az ajkaikat sminkelték. Bőrüket és arcukat olykor fehér sminkkel ólomfehérrel festették. 

                                


A régi Római Birodalomban kozmetikai termékeket már kisüzemekben állítottak elő, a római hölgyek is rendszeresen sminkelték magukat. Ismerték az arctejet, a különböző kenőcsöket, a friss gyümölcsökből készült arcpakolásokat. Fontos volt a római ember számára a testápolás. Közismert, hogy Poppeia, Néró császár felesége például szamártejben fürdött. A római nők hajat festettek, szőkítettek, testüket szőrtelenítették, tisztították a fogukat. A rómaiak meggazdagodása azonban megváltoztatta életstílusukat is, a luxus életmód a kozmetikumok mértéktelen használatát vonta magával. Külföldről hozatták az illatanyagokat, germán rabszolganők hajából készített parókát viseltek.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!